Понеделник, 30 Май 2016
| Агромедия Груп | Агрофорум | АгроКомпас | Агромаркет | Агро.бг |

  Потребителска секция
  Потребителско име:

  Е-мейл адрес:

  Регистрация  
КАТЕГОРИИ СТАТИИ
Текущи грижи - (493)
Регионът - (484)
Спорт - (228)
Казуси - (193)
България - (288)
Култура - (450)
Лица - (273)
/Не/обикновени истории - (65)
Местна власт - (434)
Вяра - (53)
Здраве - (220)
Untitled Document
ГАЛЕРИЯ
Към галерията...
 • Стара Загора 16/03/2015 | Стара Загора
 • Много старозагорски малчугани пожелаха да се снимат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и с кмета на Стара Загора Живко Тодоров при откриването на новата спортна зала. Двамата позираха търпеливо. 25/10/2013 | Много старозагорски малчугани пожелаха да се снимат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и с кмета на Стара Загора Живко Тодоров при откриването на новата спортна зала. Двамата позираха търпеливо.
 • Атрактивни южноамерикански ритми звучат в центъра на Стара Загора, както всяка есен от години насам. Минувачите спират и пред пъстрите бижута, но зяпачите са повече от купувачите. 24/10/2013 | Атрактивни южноамерикански ритми звучат в центъра на Стара Загора, както всяка есен от години насам. Минувачите спират и пред пъстрите бижута, но зяпачите са повече от купувачите.
 • Истински празник кипи на площада пред Община Стара Загора. Купата на УЕФА Шампионска лига е под липите! 23/10/2013 | Истински празник кипи на площада пред Община Стара Загора. Купата на УЕФА Шампионска лига е под липите!
 • Оригинален подарък на своя висок гост направи днес ректорът на старозагорската алма матер проф. Иван Станков – подари на Росен Плевнелиев бутилка вино с надпис „Президент на Тракийския университет”. 22/10/2013 | Оригинален подарък на своя висок гост направи днес ректорът на старозагорската алма матер проф. Иван Станков – подари на Росен Плевнелиев бутилка вино с надпис „Президент на Тракийския университет”.
 • Вино розе на „Шато Коларово” събра най-много от гласовете на посетителите на второто издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада” в Стара Загора и спечели приза „Златна Августиада”. 21/10/2013 | Вино розе на „Шато Коларово” събра най-много от гласовете на посетителите на второто издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада” в Стара Загора и спечели приза „Златна Августиада”.
 • Катмата е по-антикризисна закуска от палачинката, а гофретите като модерен вариант в нищо не им отстъпват. Това разясниха ентусиазираните участнички в първия Празник на палачинката и катмата, организиран днес от старозагорското читалище „Железник”. 19/10/2013 | Катмата е по-антикризисна закуска от палачинката, а гофретите като модерен вариант в нищо не им отстъпват. Това разясниха ентусиазираните участнички в първия Празник на палачинката и катмата, организиран днес от старозагорското читалище „Железник”.
 • До две седмици ще грейне истински оазис за почивка в центъра на града. Ремонтът на градинката до храм "Св. Николай" тече усилено. 16/10/2013 | До две седмици ще грейне истински оазис за почивка в центъра на града. Ремонтът на градинката до храм "Св. Николай" тече усилено.
 • Положиха символична първа копка на изпълнението на отводнителен канал от Интегрирания воден проект за Стара Загора 14/10/2013 | Положиха символична първа копка на изпълнението на отводнителен канал от Интегрирания воден проект за Стара Загора
 • Кметът Живко Тодоров връчи грамота и почетен знак на Община Стара Загора на световния шампион по карате киокушин в категория 75 кг. Стилиян Петров 10/10/2013 | Кметът Живко Тодоров връчи грамота и почетен знак на Община Стара Загора на световния шампион по карате киокушин в категория 75 кг. Стилиян Петров

RSS АКТУАЛНО
 
 

 


10:17 | 29 Февруари 2012
Дракони и гейши хит при татуировките
Японската вълна е най-актуална в момента
Сподели статията:
Публикувана от:

Евстати Тонев Димитров

E-mail:
edidimitrov@yahoo.com

Рейтинг:
60.0
66
1 2 3 4 5

Коментари:

„Сега най-актуална е японската вълна в татуирането. Гейши, самураи, дракони са хит в момента, а размерите на рисунките се увеличават определено“, обяснява тенденциите старозагорецът Теодор, който от години прави татуировки в града на липите.

„Стара Загора е един от градовете с най-много татуирани хора“, смята майсторът, като има предвид наблюденията си от практиката. И той, както и колегата му Вадим, с който работят заедно в студиото, имат доста татуси по себе си.

„Вече няма ограничения и предразсъдъци. Хората свикнаха с гледката на татуирани тела и не се стряскат, както по-рано“, споделя Теодор. Татуировки си правели вече дори и хора със сериозни професии като лекари, пожарникари и други, обяснява бодиарт майсторът.

Клиентите му са както мъже, така и жени, разлика има само в предпочитаните рисунки. Дамите залагат повече на сърчица, цветя, звездички или надписи. Мъжете пък предпочитат демони, черепи, но и в двата случая всичко е до вкус. Мотивите са разнообразни – религиозни, фантастични, портрети или детски анимационни герои. „Идеите са традиционни, макар че в нашия град малко закъсняват тенденциите и навлизат по-късно“, споделя татуистът.

Старата школа или „оld school“, както е познат още стилът, също е актуален в момента. Все повече навлизат цветните татуси, макар да правят все още и черно-бели рисунки. Например, модерният сега японски стил предполага използването на много ярки цветове.

Когато се говори за татуиране, повечето хора си представят ужасна болка и картини като от филм на ужасите! Болката е поносима, макар че зависи от прага на търпимост на всеки човек, обясняват специалистите. Звукът от машинката, с която най-често се правят красивите плетеници по тялото, наподобява шума на епилатор, някои сравняват и болката с него. Всичко е индивидуално, но феновете споделят, че след първите няколко убождания мястото претръпва и се свиква.

Едно от най-нестандартните места за татуировки е роговицата на окото. Засега малко българи биха се осмелили да го направят, но има доста чужденци, склонни да експериментират и да украсят очната си ябълка с надписи или с различни бои.

Най-разпространените места за поставяне на татус сред дамите са гърбът, талията и бедрата. Мъжете вече не се ограничават само с рамената, а изрисуват също целия си гръб, като и гърдите и краката. Често се правят пейзажи, религиозни мотиви, сюжети от популярни филми и книги, а понякога и животни.

Определена възрастова група също няма. „Идват доста тийнейджъри, но в последно време все повече са желаещите над 30 години“, обяснява татуистът.

„Има доста татуирани младежи на видими места – по китките на ръцете, лицето и врата, но аз не правя подобни татуси на непълнолетни, защото това може да им създаде проблем“, обяснява Теодор и съветва желаещите добре да обмислят мястото избрано за рисунка.

Татуировките на видими места се наричат „stop jobs“, в превод - спиране на работата, защото наистина могат да навредят. В изисканите ресторанти, например, не биха те взели дори за сервитьор, ако се вижда подобно украшение по тялото, по наблюдения на бодиарт майстора.

Теодор добавя, че го дразни българският манталитет - да гледат с подозрение на татуираните, като дава пример, че на Запад при такъв външен вид дори ти се радват и го приемат за изкуство.

И напук на кризата цената не спира желаещите, убеден е Теодор. „Хората са наясно с това колко ще им струва, но определено е в пъти по-евтино от това да се изрисуваш в чужбина“, прави своеобразен паралел Теодор. В България рисунка на пеперуда с размер на женска длан излиза около 50 лева, а за по-голяма и детайлна татуировка ще се бръкнете и 300 лева. В сравнение с тези цени, татусите извън страната могат да ви костват и хиляди, което респектира, споделят фенове.

Ранната пролет и зимата са най-добрите сезони, ако искате тату, тъй като не бива първоначално рисунката да се излага на слънце поне месец, казват майсторите.

Поддръжката не била сложна, но все пак зависи и от вида на татуировката. Важно е да не се ходи на солариум и да се маже с подходящ витаминозен крем, за да се възстанови кожата, съветват от тату-студиото.


  ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ НОВИНИ Всички...  

Казанлъшко дете с награда от международен конкурс в Толияти
Петима казанлъшки ученици започват учебната година в Русия

Възможност за обучение на младежи в Германия
Проектът е финансиран със средства от Европейския Съюз

Около 700 000 лева са задълженията на Държавна опера Стара Загора
финансовото състояние на операта „не е никак розово"

Ограбиха магазин за сребро в Стара Загора
Отнети са сребърни накити